Florin Cîțu se consideră singurul politician care „a făcut un pas în lateral”
Florin Cîțu

Florin Cîțu spune că așteaptă explicații despre taxa de solidaritate. „Cred că nu este un comportament normal să vii azi să penalizezi aceste companii, pentru că nu am înțeles de ce, care este destinația acestor sume”, afirmă liderul PNL.

„Ideea nu este despre ce înseamnă această taxă. Știți foarte bine că este o directivă care va crește impozitarea companiilor, în toată lumea, la 15%, care va fi din 2023. Ceea ce nu văd eu și aici e vorba de principiu, în această perioadă de criză, 2020 și 2021, să știți că aceste companii pe care noi vrem astăzi să ale penalizăm prin această taxă, au plătit și în avans să avem bani la buget, când economia a fost închisă”, a declarat Florin Cîțu.

El a precizat că au fost companii multinaționale care au plătit în avans la buget pentru a exista bani de pensii și salarii.

„Eu cred că nu este un comportament normal să vii azi să penalizezi aceste companii, pentru că nu am înțeles de ce, care este destinația acestor sume. Aștept în continuare explicații, vedem și discutăm cu mediul de afaceri. (…) Lucrurile se pot face, dar trebuie să ai discuții cu cei pe care vrei să-i penalizezi”, a punctat Florin Cîțu.

Liderul PNL a afirmat că în ședința coaliției de miercuri nu se va discuta despre bugetul pe 2022.

„S-ar putea să discutăm despre niște Ordonanțe, dar despre buget, nu. Așa a rămas, acum două zile, când am discutat. A rămas să fie prezentată luni”, a spus liderul liberal Florin Cîțu.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *