Florina Presadă a demisionat din USR după un lung șir de divergențe
Florina Presadă a demisionat din USR după un lung șir de divergențe

Florina Presadă a demisionat din USR după un lung șir de divergențe cu conducerea partidului și acuză „ipocrizia” și „politica” de gașcă a formațiunii conduse de către Dan Barna.

Florina Presadă a demisionat joi seara, explicând că nu se mai regăsește în această formațiune.

E o concluzie la care a ajuns mai ales după ce Biroul Național a decis să-l propună pe Călin Badiu în funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării: „Azi mi-am înaintat demisia din USR biroului filialei USR Sector 3. A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea dar privind spre viitor. Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcție politică de ceva vreme iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizație”.

Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR”, a acuzat Presadă, potrivit B1TV.

Florina Presadă a precizat că înțelege mecanismul de numire a diverselor persoane în funcții, dar nu poate accepta ca acesta să aducă prejudicii serviciului public: „Numirile politice pentru anumite poziții sunt firești și pot accepta că cei ajunși la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competențe similare. Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu țină cont deloc de competențe”.

Presadă a mai spus că a cunoscut mulți oameni extraordinari în USR, dar mulți au plecat deja și alții urmează să o facă:

Mă bucur că am făcut parte din efortul de împrospătare a clasei politice românești început în 2016 alături de voi. Mă bucur de asemenea că am putut contribui la promovarea unor teme de care societatea românească are nevoie: reforma electorală, reforma administrației publice, respectarea drepturilor omului.

Au fost 4 ani plini, din care am învățat foarte mult, ca om și ca politician. Am cunoscut în USR oameni extraordinari pe care altfel nu i-aș fi întâlnit. Din păcate, mulți dintre ei au părăsit deja partidul și mulți o vor mai face”.

Fostul parlamentar și-a exprimat apoi credința că schimbarea se mai poate produce și a spus că despărțirea sa de USR nu înseamnă ruperea de politică: „Și se poate! Încă mai cred acest lucru. Nu e timpul pierdut pentru apariția altor noi formațiuni politice în care să se regăsească oameni ca mine și ca voi și care să fie mereu și mereu factorul de progres în societate și în politică. România are nevoie de noi. Despărțirea mea de USR nu înseamnă și dorința de a mă despărți de politică. Așa că rămânem împreună și iubim România cu ochii deschiși!”.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *