Image default
Actualitate

Gabriela Firea, despre licitația anunțată de Nicușor Dan pentru înlocuirea conductelor de termoficare: „Corupţie în văzul lumii”

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei și actual senator PSD, critică intenţia lui Nicuşor Dan de a discuta cu firmele de specialitate pe marginea caietelor de sarcini care vor fi întocmite în vederea reabilitării reţelei de termoficare. Gabriela Firea acuză că este „un act de corupţie în văzul lumii”.

Gabriela Firea: „„Corupţie în văzul lumii”

„Fapta oricărui ministru, primar sau preşedinte de Consiliu judeţean care ar chema nişte firme private cu care să discute despre o licitaţie publică s-ar chema corupţie! Numai pentru primarul dreptei unite este ceva normal. Are antecedente! Ne-a anunţat azi cu mare bucurie ca ‘a chemat 8 constructori cu care vrea să vorbească mâine’. Ce să vorbească? Trebuie să facă, nu să vorbească! Specialiştii întocmesc caietul de sarcini fără ingerinţe externe şi se lansează licitaţia, la care participă transparent toate firmele care se consideră capabile să execute acele lucrări”, a scris Gabriela Firea luni pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea i-a reproşat actualului primar general că ar invita la discuţii doar unele firme, iar o consultare de piaţă nu se face aşa conform legii.

„A chema ‘la discuţii’ doar unele dintre firme şi pe altele nu, în general a vorbi despre termenii unei licitaţii, înseamnă că ai parti-pris-uri, că îi chemi pe băieţii deştepţi din domeniu care mişună pe lângă PNL şi USR – PLUS ori chiar pe lângă sponsorii oculţi din campanie ai noului primar, care pare pus pe business, nu pe sprijinirea populaţiei într-un domeniu atât de sensibil. Adică, azi domnul Nicuşor ne-a anunţat că mâine va face un act de corupţie în văzul lumii, dar nu-i pasă, pentru ca el este de dreapta şi nu-i pasă de nimic! Nu aşa se face consultare de piaţă potrivit legii! Asta e o bătaie de joc la adresa tuturor cetăţenilor cărora li s-au promis legalitate, transparenţă, acţiune în interes cetăţenesc”, a mai acuzat Gabriela Firea.

Related posts

Testarea bucureștenilor împotriva coronavirusului, decisă pe 11 mai la Primăria Capitalei. Fiecare voluntar va primii 200 de lei

Constantinescu Gabriel

Județul pierdut de PSD la alegerile parlamentare. De la 35,5% a ajuns la 14%

Constantinescu Gabriel

Clotilde Armand anunță: Rezervă-ți un loc de parcare printr-un singur click!

Andrada Ionescu

Leave a Comment