Greva de la Poștă s-a încheiat. S-a semnat Contractul Colectiv de Muncă, care prevede măriri salariale. Cât vor câștiga în plus postașii
Greva de la Poștă s-a încheiat. S-a semnat Contractul Colectiv de Muncă, care prevede măriri salariale. Cât vor câștiga în plus postașii

Angajații Companiei Naționale Poșta Română au pus capăt grevei după ce noul Contract colectiv de muncă a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București. Anunțul a fost făcut de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, prin intermediul Blocului Național Sindical.

Decizia a venit după rezultatele pozitive obținute în negocierile sindicatului cu Ministerul Digitalizării, în urma cărora conducerea Poștei a propus ca angajații plătiți cu salariul minim să beneficieze de o creștere salarială în două etape, una la 1 iulie și una la 1 septembrie. Blocul Național Sindical a inițiat și o campanie națională intitulată „Poștașii nu vor să mai fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”, detalii despre această campanie fiind disponibile pe site-ul oficial al organizației.

Greva demarată la nivelul Companiei Naționale Poșta Română s-a încheiat în această dimineață, 3 aprilie 2024, în urma semnării noului Contract colectiv de muncă și înregistrării acestuia la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București.

Toți liderii sindicali din SLPR sunt rugați să prezinte noul Contract colectiv de muncă membrilor de sindicat!

Blocul Național Sindical a derulat o campanie națională intitulată ,,Poștașii nu vor să mai fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”. Află mai multe detalii despre această campanie pe www.bns.ro”, precizează sindicatul, potrivit B1TV.

Într-un context de tensiune cauzat de potențialele întârzieri în livrarea pensiilor, consecință directă a grevei, prim-ministrul Marcel Ciolacu a dat asigurări că situația urmează să fie rezolvată cât mai rapid. El a menționat și că responsabilitatea pentru eventualele nereguli din cadrul Poștei revine directorului, care ar putea fi nevoit să-și părăsească funcția în cazul în care problemele persistă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *