Inflația nu va scădea anul viitor, iar cine crede asta este naiv
Inflația nu va scădea anul viitor, iar cine crede asta este naiv

Inflația nu va scădea anul viitor, iar cine crede asta este naiv, susține un economist danez. Steen Jakobsen este renumit pentru teoriile sale despre economie şi politică și se află zilele acestea la București. Prețurile vor fi din ce în ce mai mari, consideră el.

Steen Jakobsen crede că inflația ar putea rămâne mare la nivel global câțiva ani de acum încolo, până spre 2026.

El are și un sfat pentru oficialii români: să investească în educație, energie, infrastructură, adică în creșterea producției și a productivității, relatează Digi24.

Steen Jakobsen, șeful echipei de analiză de la Saxo Bank: „Naiv, consensul la nivelul pieței este că anul viitor inflația va coborî, dar cum va scădea dacă nu investim în producția de energie?

Săptămâna trecută și Suedia și Finlanda au interzis investițiile în energia produsă din surse fosile, asta într-un moment în care există un deficit de energie. Le doresc mult succes colegilor mei scandinavi, suedezi și finlandezi. Este bine să ai energie curată, dar nu cred că așa își vor crește producția.

România, pe de altă parte, a făcut fix opusul și a început folosirea resurselor de gaz mai agresiv. La fel și Danemarca, Columbia, dar și alte state. Dar multe proiecte, la fel ca și cel de aici, înseamnă producție după 2026.

Prin urmare de acum și până în 2026 inflația nu va coborî”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *