https://lumeapolitica.ro/actualitate/liviu-dragnea-e-in-pericol-sanatatea-sa-fiind-amenintata-spune-avocata/
https://lumeapolitica.ro/actualitate/liviu-dragnea-e-in-pericol-sanatatea-sa-fiind-amenintata-spune-avocata/

Liviu Dragnea și-a recâștigat dreptul de a munci la garajul Penitenciarlui Rahova. Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 i-au admis contestația față de decizia conducerii pușcăriei, care îi retrăsese o serie de drepturi, printre care și cel la muncă.

udecătoria Sectorului 5 a admis marţi o cerere depusă de Liviu Dragnea în care fostul preşedinte al PSD a contestat decizia Penitenciarului Rahova de a-i retrage dreptul la muncă în atelierul închisorii.

Printr-o decizie definitivă, magistraţii au decis că lui Dragnea i-a fost încălcat dreptul la muncă.

„În baza art. 29 alin. 5 din Legea 47/1992 respinge, ca inadmisibilă, excepţia de neconstituţionalitate, invocată de petentul Dragnea Nicolae Liviu. În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 684/I9.08.2O20 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile art. 78 din Legea nr. 254/2013, în perioada 02.07.2020 – 15.09.2020”, se arată în decizia instanţei.

Pe de altă parte, într-un proces separat, Judecătoria Sectorului 5 a menţinut alte sancţiuni disciplinare luate de penitenciar împotriva lui Dragnea, potrivit PsNews.

„În baza art. 104 din Legea nr. 254/2013 admite în parte contestaţia formulată de petentul Penitenciar Bucureşti Rahova împotriva încheierii nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Reţine în sarcina intimatului Dragnea Nicolae Liviu săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de dispoziţiile art. 81 lit.l) şi dispoziţiile art. 82 lit q) din Legea nr. 254/2013. Menţine sancţiunea disciplinară aplicată intimatului, astfel cum a fost redusă prin încheierea nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova”, au hotărât magistraţii.

Liviu Dragnea și-a recâștigat dreptul la muncă. Interviul care a dus la pedepsirea fostului lider PSD

În luna iunie, Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus, cu puţin timp înainte ca fostul lider PSD să fie inculpat de DNA în dosarul Tel Drum.

Reprezentanții Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au susţinut atunci că nu au autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

În data de 10 septembrie, avocata Flavia Teodosiu a susținut că starea de sănătate a fostului preşedinte PSD s-a agravat în ultimele trei luni, ea acuzând unor decizii „injuste” luate la nivelul ANP şi Penitenciarului Rahova: „Liviu Dragnea are mai multe hernii la nivelul coloanei, o parte aflate în zona cervicală şi o parte în zona lombară”.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman.

Leave a comment

Lasă un răspuns