Lockdown pentru București este ultima măsură care s-ar putea aplica în situația creșterii explozive a infectărilor, dar nu este cazul să fie impusă acum. Raed Arafat a cerut populației respectarea măsurilor „destule” care s-au luat până acum precum și să aplice singura soluție care există, în viziunea autorităților, pentru oprirea pandemiei: oamenii să se vacccineze.

„În primul rând, este important să respectăm măsurile deja luate pentru că sunt destule. De la mască în spațiile aglomerate, permanent, până la măsurile de restricții de acces decât pentru persoanele vaccinate, la depășirea unei anumite incidențe, în anumite localuri și în anumite zone cu spații închise.

Acum vedem cum evoluează pandemic situația și se analizează, sunt localități care deja au luat decizia, DSP să propună carantinarea unor localități mai mici. Aceste măsuri, normal, se adaptează evoluției pandemice.

La acest moment măsurile care sunt luate vor trebui respectate, plus cât de mulți să se vaccineze ca să stopăm răspândirea acestui virus. Cei care nu s-au vaccinat până acum să vadă ce se întâmplă în jurul ce înseamnă lipsa vaccinării și să se vaccineze”, a declarat Raed Arafat, pentru B1 TV.

Lockdown pentru București. Întrebat dacă s-ar putea lua decizia de intrare în lockdown a Bucureștiului și a localităților din jurul Capitalei, având în vedere rata foarte mare de infectare cu SARS-CoV-2, Arafat a răspuns:

„Până la acest moment nu, nu s-a luat în considerare și nu s-a discutat despre un lockdown sau intrarea Bucureștiului în lockdown”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *