Racla Sfintei Parascheva de la Iași este considerată într-atât de aducătoare de noroc, încât oamenii speră să scape și de pandemie cu ajutorul ei. Dacă majoritatea pelerinilor sosiți la Iași din Toată țara au venit să se roage la sfintele moaște, o femeie venită special din Italia a făcut mai mult: a luat zece măști de protecție și le-a frecat de geamul sicriului în speranța că acest gest o va feri de coronavirus.

Imaginile incredibile au fost surprinse de echipa TVR Iași. Ignorând măsuri minime de protecție sanitară, femeia a adus 10 măști pe care le-a atins de racla cu sfintele moaște. Întrebată de ce face acest gest, femeia a răspuns că speră ca în acest mod masca sanitară va aduce noroc și că o va feri de pandemie.

Racla Sfintei Parascheva de la Iași, aducătoare de noroc. Este în plină desfășurare pelerinajul Sfintei Parascheva, la Iași. În patru zile de pelerinaj au trecut să se închine peste 30.000 de credincioși.

De luni, se remarcă mulți tineri printre pelerini și multe familii cu copii mici, mai ales că vremea este blândă. Măsurile impuse de situația tot mai gravă a pandemiei sunt respectate, în special, datorită voluntarilor care oferă tuturor măști sanitare și au grijă să organizeze mulțimea.

Circa 400 de oameni sunt în preajma Catedralei Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, așteptând să ajungă să se închine Sfintei Parascheva. Aproape toată lumea poartă corect masca sanitară și voluntarii îi organizează în așa fel încât credincioșii să păstreze distanța de un metru și jumătate între ei.

Leave a comment

Lasă un răspuns