Ludovic Orban a declarat la Digi 24 că oamenii din localitățile carantinate vor putea merge să-și exercite dreptul de vot fără a prezenta vreun document care dovedește acest lucru, potrivit premierului Ludovic Orban. Cei carantinați, în schimb, vor putea vota doar folosind urna mobilă.

Ludovic Orban: „E ziua votului”

„Exercitarea dreptului de vot trebuie să fie neîngrădită și în zonele de carantinare. Orice cetățean, chiar dacă este într-o localitate care este temporar sub carantină, are libertatea de a se duce la secția de vot și să voteze, fără să dea declarație.

E ziua votului. Toată lumea știe că oamenii merg să-și exercite dreptul de vot. Avem CNSU în cursul zilei de mâine, înainte de ședința de Guvern, după care în ședința de Guvern vom transpune propunerea CNSU în modificarea HG privind starea de alertă”, a declarat premierul Orban.

„(Vor putea merge – n.red.) fără să mai dea o declarație. Asta e o formalitate nenecesară. Este clar că omul iese din casă ca să se ducă să voteze.

Să nu se înțeleagă că cei care sunt carantinați pot să se ducă să voteze. Cei care sunt carantinați, ca urmare a unei decizii DSP, trebuie să stea la domiciliu sau în locația la care și-au stabilit carantina. Ei își vor putea exercita dreptul de vot prin urna mobilă”, a declarat, la Digi24, prim-ministrul Ludovic Orban.

Românii trebuie să facă duminică o alegere „decisivă”, spune Ludovic Orban, care declară că îi înțelege pe cei nemulțumiți de greutățile acestui an. „Imaginați-vă ce vom putea realiza în vremurile bune care vor veni. Cel mai bun lucru pe care putem să îl facem acum este să ne pregătim pentru ce urmează în era post-COVID” a spus premierul.

„Dragi români, alegerile de duminică sunt un punct de cotitură pentru România. Vin vremuri în care speranța va învinge scepticismul. Vă înțeleg nemulțumirile, ele sunt justificate într-o perioadă de neliniște greu de stăpânit, dar vă asigur că certitudinea va înlocui nesiguranța. Împreună am trecut printr-un an dificil. Imaginați-vă ce vom putea realiza în vremurile bune care vor veni. Cel mai bun lucru pe care putem să îl facem acum este să ne pregătim pentru ce urmează în era post-COVID. Cu susținerea Europei, am pregătit un plan pentru a dezvolta România, un plan pe care l-am adus în fața dumneavoastră, a tuturor”, a afirmat prim-ministrul, într-un mesaj video postat joi pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *