MARCEL CIOLACU
Marcel Ciolacu anunță: Va vota PSD sau nu Guvernul Ciucă 

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că PSD nu va vota un guvern minoritar, după ce liberalii au decis după o ședință cu președintele Klaus Iohannis să depună la Parlament o lista pentru un guvern PNL-UDMR.

„Soluția unui guvern minoritar e o greșeală foarte mare și nu putem susține așa ceva. Când ai de-a face cu patru crize – economică, sanitară, socială, politică – nu poți trece prin aceste crize cu guvern minoritar. Îți trebuie un guvern stabil cu o majoritate în Parlament”, spune președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Un guvern minoritar este o ruptură între Guvern și Parlament. Știu că au mai existat guverne minoritare în România, dar nu într-o astfel de situație de criză.Cu certitudine, PSD nu va vota un guvern minoritar. Nu este luată o decizie în acest sens, dar acest lucru o să-l recomand colegilor mei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu spune că alegerile anticipate rămân o variantă și nu exclude nici soluția unui guvern tehnocrat. „Întoarcerea la popor nu este nicio rușine și nicio catastrofă. Se organizează în primăvară”, a declarat liderul PSD.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă va depune sâmbătă, la Parlament, lista cu miniștrii care vor face parte din cabinetul său.

Pentru învestirea guvernului, Nicolae Ciucă are nevoie de 234 de voturi. În acest moment, PNL și UDMR se mai bazează pe cel mult 158 de voturi, după ce mai mulți liberali, în frunte cu Ludovic Orban, au anunțat că părăsesc grupul parlamentar al partidului, și cel mai probabil nu vor vota guvernul.

Celor 158 de voturi li s-ar putea adăuga 18 voturi ale minorităților naționale, însă tot ar mai fi nevoie de aproape 60 de voturi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *