Nicușor Dan și-a făcut partid și se aliază cu USR-Plus la alegerile locale
Actualitate

Nicușor Dan și-a făcut partid și se aliază cu USR-Plus la alegerile locale

Nicușor Dan și-a făcut partid, iar strategia lui este să candideze la alegerile locale printr-o alianță electorală cu USR și Plus. Partidul lui Nicușor Dan se numește Uniunea Forțelor Locale, (UFL). Potrivit legii, un candidat independent la alegerile locale nu poate fi susținut de un partid sau de o alianță politică.

Informația a venit de la USR București, a precizat o persoană din conducerea formațiunii pentru G4Media.

„Nicușor Dan a spus aseară (luni – n.r.) în Biroul Municipal al USR București că înființarea UFL a fost o strategie pentru candidatura sa la alegerile locale din București, astfel încât noul partid să poată încheia o alianță electorală cu USR și PLUS, iar el să poată fi susținut de Alianță în cursa pentru Primăria București”, un membru al conducerii USR București.

Dacă ar fi rămas candidat independent, numele său nu putea apărea pe buletinul de vot alături de sigla unui partid sau a unei alianțe, iar respectivul partid sau alianță ar fi decontat cheltuielile electorale făcute în numele candidatului independent.
Deputatul USR Tudor Pop și membru al Biroului Municipal București, a confirmat luni seară în forumul intern de discuții Poiana lui Iocan că la ședință s-a discutat și despre UFL.

„Am aflat aseară că Nicușor are un partid de rezervă, Uniunea Forțelor Locale, înființat în urmă cu șase luni. Nu la inițiativa lui Nicușor, care a fost ușor fâstâcit când a fost întrebat. Deci discutăm despre un candidat independent, o parte din colegi clamează că ei sunt loiali USR si îl susțin pe Niculor Dan, dar în tot acest timp se coace un proiect politic separat. Fără comentarii”.

Tribunalul București a dispus pe 3 iulie 2019 acordarea personalității juridice și înscrierea partidului Uniunea Forțelor Locale în Registrul partidelor politice.

UFL a fost înființat de Nicoleta Teodorescu, Elena Victorița Enescu și Alina Dimache.

Related posts

Care sunt candidații alianței USR PLUS PNL pentru Primăria Capitalei

Alina Angelescu

VIDEO | Viceprimarul Aurelian Bădulescu, circ și scandal în Prelungirea Ghencea, la conferința lui Nicușor Dan

Constantinescu Gabriel

Alin Liviu Cotofana

Andrada Ionescu

Nicușor Dan se implică în scandalul USR: „Mi se pare foarte grav”

Andrada Ionescu

Gabriela Firea nu se teme de mazilire. „La București am obținut un scor dublu față de alegerile europarlamentare”

Constantinescu Gabriel

Cum a pierdut USR procesul chiriei pentru sediul din Aviatorilor. Motivarea instanței care a confiscat de la partid 39.605 lei

Leave a Comment