Artă Vizuală

Consiliul Județean Galați a decis să-și mai încerce încă o dată “norocul” în căutarea unei firme care să se ocupe finalizarea lucrărilor rămase pentru realizarea Muzeului de Artă Vizuală Galați. Construtorul care a câştigat contractul a intrat în insolvenţă, fapt ce a condus la rezilierea contractului. Lucrările pentru realizarea Muzeului de Artă Vizuală au fost executate în proporție de 60%. Valoarea lucrărilor de finalizare a obiectivului se ridică la peste 6 milioane de euro.

La momentul actrual, Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi funcţioneză încă din 2013 la parterul unui bloc. În patrimoniul muzeului se află peste 7000 de lucrări de artă de importanţă naţională şi internaţională însă, din lipsă de spațiu, doar 200 sunt expuse publicului. Clădirea Muzeului de Artă Vizuală este ridicată în mijlocul unui parc şi are o arhitectură futuristă. În interior se va amenaja un amfiteatru cu 185 de locuri, un foaier, un laborator, o bibliotecă, spaţii de expunere şi ateliere de creaţie plastică în aer liber. Este pentru prima oară, după 1989, când se construieşte în România un muzeu. La final, noul sediu al muzeului va avea patru niveluri, o înălţime de 21,5 metri şi o suprafaţă construită de peste 4.000 de metri pătraţi. Clădirea va avea o copertină lată de 15 metri pentru ateliere de creaţie în aer liber şi lifturi pentru acces la etajele superioare.

Lucrările rămase de executat pentru finalizarea investiției vor costa mai mult decât contractul inițial, încheiat în urmă cu 4 ani, când, valoarea totală a investiției ajungea la aproximativ 4 milioane de euro. Acum, prețul s-a dublat și a ajuns să depășească peste 8 milioane de euro, cu TVA. Pentru realizarea unei clădiri cu o suprafață de doar 4000 de metri pătrați, cei 8 milioane de euro reprezintă o sumă uriașă. Raportându-ne la cei 4000 de metri pătrați construiți, prețul pentru 1 metru pătrat construit se ridică la peste 2000 de euro.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *