Presupusa teroristă cecenă Amina Gerikhanova nu va fi extrădată
Presupusa teroristă cecenă Amina Gerikhanova nu va fi extrădată

Presupusa teroristă cecenă Amina Gerikhanova nu va fi extrădată din România în Rusia, a decis CEDO. Interdicția adresată justiției române operează pe perioada cât dosarul său se află pe rolul Curții Europene. Amina Gerikhanova a fost arestată provizoriu în județul Suceava în luna aprilie, pe baza unui mandat internațional emis de autoritățile ruse cu mult înainte de a începe invazia din Ucraina.

Mai exact, CEDO interzice autorităților române să o predea Rusiei pe presupusa teroristă cecenă Amina Gerikhanova, relatează B1TV.

Amina Gerikhanova a fost prinsă când încerca să intre cu fiul său în țara noastră, alături de migranții care fugeau de războiul din Ucraina.

Interdicția este valabilă pe întreaga perioadă a procedurilor deschise la CEDO, acolo unde și Amnesty International susține cauza refugiatei care ar fi trăit în ultimii cinci ani în Ucraina.

Procurorii din Moscova o acuză pe Amina Geikhanova că s-ar fi antrenat în Siria alături de teroriști. La cererea magistraților ruși, Curtea de Apel Suceava a admis solicitarea de predare către autoritățile ruse, însă odată cu decizia CEDO ea va fi eliberată pe 7 septembrie, când expiră cele 180 de zile de arest provizoriu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *