Sărbătorile de Crăciun vor fi petrecute de români cum respectă regulile
Sărbătorile de Crăciun vor fi petrecute de români cum respectă regulile

Sărbătorile de Crăciun vor fi petrecute de români exact la modul în care acum respectă măsurile de protecție, a explicat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Este nevoie de 28 de zile pentru a se ajunge la un platou în ceea ce privește cazurile de COVID-19 și de încă 28 de zile pentru o scădere a infectărilor.

Deci o îmbunătățire a situației nu are cum să apară mai devreme de două luni, și asta dacă măsurile sanitare nu sunt relaxate. Sărbătorile de Crăciun nu au cum să fie la fel în această situație.

„Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni. Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”, a spus ministrul Sănătății la B1 TV.

„Noi avem, în acest moment, niște repere. Barometrele mele sunt unitățile de primiri urgențe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie. În condițiile în care eu respect niște reguli… avem trei cicluri de 14 zile, ar trebui să ajung la un platou. Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit și voi merge la munte sau în străinătate, se înșală”, a spus el.

Nelu Tătaru a adăugat că multe țări europene au luat măsuri stricte de carantină.

„Gândiți-vă că nu suntem numai noi. Toate țările își închid granițele, sunt 25 de țări din Europa înaintea noastră, membre ale Comunității europene sau nu, care, când vin la noi, intră în carantină și țările care sunt sub noi ne impun nouă carantina. Condițiile sunt foarte clare: respectăm niște reguli 28 de zile – vom ajunge la un platou, le mai respectăm încă 28 de zile – vom începe să scădem. Dacă nu le respectăm nu vom face decât ca noi, ca sistem medical, să luptăm întinși la maximum și autoritățile locale să îi caute pe cei care nu respectă. Cred că ar trebui să ajungem toți la un numitor comun – respectarea unor reguli, un tratament de calitate, în condiții de presiune scăzută”, a mai spus ministrul sănătății.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *