Noi vouchere pentru români, anunță ministrul Proiectelor Europene
Noi vouchere pentru români, anunță ministrul Proiectelor Europene

Noi vouchere pentru români, anunță ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Sunt discuții cu autoritățile de la Bruxelles pentru implementarea unor vouchere de reziliență, care să acorde acces populației care trăiește în condiții de sărăcie la utilitățile publice precum apa și canalizarea.

Se vor acorda vouchere pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire, a explicat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, după ce s-a întors de la Bruxelles.

Vor fi acordate vouchere de rezilienţă pentru sprijinirea populației vulnerabile, care să sprijine îmbunătățirea condițiilor de locuire prin investiții în servicii comunitare, precum și a unor servicii pentru reparaţia locuinţelor, transmite B1TV.

Investițiile strategice în infrastructură sunt, cu siguranță, pilonul României Viitorului în care cred și facem tot posibilul să le vedem cum devin realitate. În aceste vremuri însă, este datoria Guvernul României să avem grijă și de nevoile imediate pe care românii le au.

O întâlnire importantă pe care am avut-o în contextul deplasării la Bruxelles a fost cu domnul Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale. (…)

Când te gândești că în ultimele trei decenii România a pierdut 23,3% din populația sa în vârstă de muncă, la care se adaugă faptul că 1 din 3 români este expus riscului de sărăcie sau excluziune socială, totul capătă o altfel de însemnătate.

Vestea bună pe care v-o ofer astăzi este că am discutat şi despre posibilitatea implementării unor vouchere de rezilienţă pentru sprijinirea populației vulnerabile, care să sprijine îmbunătățirea condițiilor de locuire prin investiții în servicii comunitare care să includă posibilitatea sprijinirii în activitățile casnice/cotidiene, precum și a unor servicii pentru reparaţia locuinţelor”, a scris ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, pe pagina de Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *