Toată populația va fi infectată cu Omicron, astfel că oamenii trebuie să fie atenți la simptomele pe care le dă infecția cu acest tip de virus. În cel mult o lună, toți cei pe care îi știm s-ar putea îmbolnăvi, ușor sau mai serios, avertizează medicul Gabriel Diaconu.

Valul cinci al pandemiei se face tot mai simțit în România. Aproape 10.000 de infectări şi 36 de decese au fost înregistrate joi, 13 ianuarie. Medicul Gabriel Diaconu consideră că vom avea și mai multe cazuri noi de coronavirus.

Nu suntem la distanţă mai mare de două-trei săptămâni de momentul la care mai toţi cei pe care îi ştii or să aibă roşu în gât, muci, o tuse mai seacă, posibil şi un test pozitiv la COVID. Meciul sezonului de iarnă cu corona se dă şi cu tine, şi fără tine. Şi de crezi, şi dacă nu crezi. Şi dacă eşti ahtiat după extratereştri antici, şi dacă te-a scârbit complet dihonia vaccinală din ultimii ani. Şi dacă înţelegi ştiinţă, şi dacă te umple de duh sfânt faptul că apa poate curge şi la deal”, a precizat medicul Gabriel Diaconu.

Toată populația va fi infectată cu Omicron. Gabriel Diaconu consideră că valul cinci va fi o adevărată încercare pentru fiecare dintre români. Depinde de fiecare cum va reuşi să treacă peste această perioadă de criză.

Acesta este extemporalul la istorie de la care – la propriu – nu poţi trage chiulul. Ce-ai aflat, ce-ai învăţat, cum te-ai instruit în aceşti doi ani va face, în bună măsură, diferenţa în următoarele două luni. Ce-o mai fi ajuns şi pe la tine, ce te-o mai fi speriat unii sau luat la băşcălie alţii, prea puţin mai contează acum. Vaxxer sau anti-vaxxer, roşu galben sau albastru, ne-om uita în ochii lipsă ai minusculului agresor din ce în ce mai îndeaproape. Unde va fi buba? Are să fie buba când cohorte întregi de lucrători, unii în domenii esenţiale, vor fi descuamaţi de boală şi ţinuţi acasă de semne sau simptome, lunga izolare sau scurta carantină. Are să fie buba când iar umplem spitalele, că altele noi între timp n-au avut cum apărea”, a afirmat Gabriel Diaconu.

Medicul compară virusul Omicron cu o navă spațială. Potrivit acestuia, vaccinarea populației este unica ieșire din aceasta situație de criză.

Dacă e să existe un orizont de argint e că, la Paşte, Hristos va învia din morţi. Dacă e să existe o ironie macabră, e că ceilalţi morţi până acum, sau până atunci, nu. Sunt câteva motive pentru care, cred, nu vei vrea să te grăbeşti să faci odată COVID cu Omicron, să scapi de coşmarul aşteptărilor. Dar poate, cel mai important este că, dacă nu te-ai vaccinat, dacă n-ai trecut anterior prin infecţie, şi totuşi eşti vehement, baţi pumnul în piept, ia priviţi, fraierilor, că nu-i aşa mare nenorocire, S-ar putea să afli, odată infectat, că nu erai doar prost înainte. Cât că poate nici sănătatea nu îţi e chiar atât de bună pe cât o credeai. Fii cu băgare de seamă. Atât”, a mai spus medicul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *