Valul cinci al îmbolnăvirilor este inevitabil, crede ministrul sănătății Cseke Attila, în condițiile în care nici măcar nu am ieșit din valul patru. Numărul îmbolnăvirilor a scăzut semnificativ, nu însă și cel al deceselor. Explicația pentru faptul că România se va confrunta și cu valul 5 este rata scăzută de vaccinare, spune oficialul de la sănătate.

„Chiar dacă suntem pe un trend descendent astăzi în ce privește internările, noi trebuie să fim procedural pregatiți pentru un eventual val următor care, din punctul meu de vedere, la actuala rată de vaccinare, va veni sigur în România, din păcate”, a declarat Cseke Attila.

Valul cinci al îmbolnăvirilor este inevitabil. Acesta a insistat că societatea în ansamblu trebuie să fie pregătită, dat fiind că valul 5 COVID e practic o certitudine: „Sistemul medical și societatea din România, la actuala rată de vaccinare, trebuie să se pregătească pentru alte valuri. Noi săptămâna viitoare chiar vom avea o videoconferință cu direcțiile de sănătate publică și prefecturi pentru actualizarea, de exemplu, a planului de reziliență pe paturi”, relatează B1TV.

După câteva zile de vaccinare intensă, în contextul impunerii certificatului verde COVID pentru intrarea în mai multe spații publice, campania de imunizare a pierdut iar din ritm.

Potrivit celor mai recente date oficiale, 57.729 de persoane au fost vaccinate anticoronavirus în ultima zi, din care doar 14.546 au primit prima doză. Numărul total al celor vaccinați cu schemă completă a ajuns la 7.186.386.

În paralel, bilanțul pandemiei a ajuns la 1.762.701 de infectări, din care 1.639.344 sunt persoane declarate vindecate și 54.959 pacienți decedați.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *